Young Graduate Financial Analyst
@ Unilin

Company Info

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step, Pergo en Balterio, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 5.000 medewerkers en realiseert een omzet van 1,55 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

 

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9,5 miljard en heeft 38.800 medewerkers internationaal.

 

Als werkgever onderscheidt UNILIN zich als een gedreven innovatief groeibedrijf, waar echte entrepreneurs op elk niveau de basis vormen van haar succes. Investeringen in infrastructuur en in mensen kenmerken de UNILIN-bedrijfscultuur. De hoofdzetel van UNILIN is gevestigd in Wielsbeke bij Waregem, vlakbij de E17 en hierdoor vlot bereikbaar.

Job Description

Binnen de Corporate Organisatie zal je als Young Graduate Financial Analyst participeren in het geconsolideerde forecast- en budgetproces, assisteren in de maandelijkse afsluit en het rapporteringsproces alsook variantieanalyses uitvoeren. Je zal financiële-, statistische-, en systeemrapporten voorzien waarbij je de resultaten mee gaat interpreteren en verklaren. Verder zal je ondersteuning bieden in de consolidatie- en group accountingprocessen. Er zullen verschillende corporate finance projecten aan jou toegewezen worden waaronder compliance, controlling en system support projecten. Daarnaast zal je ook ad hoc projecten uitvoeren (zoals opvolging van investeringsprojecten, integratie van nieuwe entiteiten, in kaart brengen van nieuwe accounting rules…).

Binnen de Business zal je ook projecten opnemen zoals uitbreidingen, SAP integraties, investeringsanalyses, rapporteringen, mappen van het boekhoudplan,…

Je wordt gedurende een eerste fase opgeleid zowel binnen de Corporate Organisatie als projecten bij de Business. Dit laat je toe om op korte termijn een zeer goed overzicht en inzicht te krijgen van de werking van de financiële diensten. Deze journey vormt de ideale basis om door te groeien naar eender welke Finance positie binnen onze groep.

Profile

  • Je hebt een Master in een economische richting (Handelsingenieur, TEW,…). Sterke interesse in financiële processen en affiniteit met IT toepassingen zijn een plus.
  • Je bent analytisch, stipt, je werkt minutieus en bent goed georganiseerd.
  • Je neemt initiatief en bent proactief. Je kan mensen overtuigen van jouw ideeën dankzij je communicatie skills.
  • Je bent een problem solver, flexibel en erg stressbestendig.
  • Je bent datadriven en een bekwaam gebruiker van PC, Internet en Microsoft Office (Word, Excel).
  • Je wil graag werken in een internationale context en internationale projecten schrikken je niet af. Dit maakt dat er voornamelijk gewerkt wordt met US GAAP.
  • Je bent bereid om veel bij te leren.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Frans is een nice to have.

Interested?

Heb je interesse? Neem contact op met Justine Matton, Talent Acquisition Specialist, +32 56 67 52 94

Scroll to Top